fredag 9 oktober 2015

Nya geografiska etiketter

För att kunna hitta lite bättre bland alla äldre blogginlägg har jag lagt till nya etiketter. De utgår ifrån geografi. Den ena är GÖTEBORG där jag samlat alla inlägg som handlar om min kära hemstad. Den andra är POLEN som behandlar den mycket dramatiska historien i vårt grannland - det där landet som känns så extremt olikt Sverige. Den tredje är TRANSNATIONELL HISTORIA som handlar om alla fenomen och händelser som vägrar trängas in i den trånga nationella koftan.

2 kommentarer:

 1. Hej Historievän!
  Jag sökte på historiska bloggar på nätet och fick upp din blogg. Tyckte att den var så intressant att jag lagt upp en länk till din blogg från min historieblogg på internetadressen www.samiskhistorieblogg.wordpress.com. Skriver själv om samisk historia från ett samiskt perspektiv. Även ett så pass ”objektiv” ämne som historia ligger mycket i betraktarens ögon. Förhoppningsvis får du mer besök via min länk. Själv har jag lagt upp en RSS-prenumeration på dina kommande blogginlägg.
  Om du även har intresse i samisk historia så besök gärna www.samirights.org och bli medlem i organisationen.

  Lars-Nila Lasko
  www.lasko.mobi

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du gillar min blogg. Historia är betydligt mindre objektiv än vad måna tror. Egentligen är alla tider enormt mångfacetterade precis som vår egen tid. I efterhand tycker historiker och andra sig se mönster, men allt som oftast är dessa mönster beroende av nutida persepektiv på vad som anses betydelsefullt. Historien är en skatt och många perspektiv behövs. Inte minst minoritetsbefolkningarnas perspektiv som alltid fått stå i skuggan av nationalstatens historieskrivning. Ska följa din blogg med intresse.
  Mvh
  Claes

  SvaraRadera